Diskusní fóra Avast Software
10.09.2010, 02:18:58 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: avast! BART CD - konečně čistý boot na infikovaném systému!!

Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Nefunkční mailový štít Avast 5  (Přečteno 690 krát)
edap
zelenáč
*

Zobrazit profil
« kdy: 13.03.2010, 11:46:23 »

Zdravím odborníky na Avast a potřebuji radu. Už skoro rok používám na W XP Avast 4 Free, s kterým nebyly žádné problémy a dobře plnil svoji funkci. Včera mi po spuštění PC nabídl Avast aktualizaci na verzi 5, kterou jsem asi „unáhleně“ provedl a od té doby mi nechce pracovat „Mailový štít“. K příjmu emailů používám Microsoft Outlook ze sady Office 2000 a nyní mi při jeho spuštění místo probliknutí spuštění štítu ukazuje okno s hláškou: „…Alwil Software/Avast4/ashOutXt.dll nelze načíst …“ Nejprve jsem se pokusil opravit celý M.Outlook , potom se pokusil odinstalčním nástrojem odstranit zbytky Avast 4, vyčistil registry a nakonec udělal čistou instalaci Avast 5. Nic se neopravilo a Outlook pořád vyhazuje hlášku a hledá nějakou knihovnu z verze 4. Poradí prosím někdo co s tím?
Zaznamenáno
Béňa
furťák

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 13.03.2010, 14:38:44 »

Zakžte tento doplněk v Outlooku. Měly by to jít.
Zaznamenáno
edap
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13.03.2010, 15:43:42 »

Děkuji za radu, uvedenou hlášku jsem po delším hledání v Outlooku ve „Správci záložek“ opravdu našel a zakázal.
Ovšem nový doplněk pro mailový štít z Avastu 5 se již do Outlooku neintegroval (ani po přeinstalování Avastu 5). Zkoušel jsem tedy přidat ručně, ale odkazuje mi to na soubory typu .ecf v Office a když se snažím o vložení Avast 5 knihovny, tak mi to píše něco o chybném formátu souboru.
Zaznamenáno
Béňa
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13.03.2010, 16:07:00 »

Nevím, jesli ten novej avast! tesstuje poštu v Outlooku 2002 a nižších verzích. Zkuste reinstal avastu nebo zapněte službu avast! Mail Scanner pomocí Nástroje pro Správu → Služby.
Zaznamenáno
edap
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13.03.2010, 19:26:47 »

Béňa: moc děkuji za ochotu pomoci. Přiznám se, že jsem pouze takový trochu lepší uživatel PC, ale teď se už začínám v tvém návodu trochu ztrácet .
Avast 5 jsem přeinstaloval a došel jsem k tomuto závěru: při otevření Outlooku nevidím žádné spuštění mailového štítu, ale při zkušebním odeslání a příjmu emailu mi v okně Avastu – Mailový štít napíše, že byl testovaný nějaký odchozí i příchozí email. Dokonce v pokročilém nastavení – SSL účty vidím uvedeny názvy svých hostitelů. Takže je možné, že už pouze nový Avast 5 nevkládá již svůj doplněk do Outlook 2000 (Office 2002 určitě podporuje, zjištěno u kamaráda). Snad ten nový Avast 5 tedy bude po vychytání všech much docela dobrý antivir a tudíž nebudu potřebovat se rozhlížet po nějaké konkurenci.
Zaznamenáno
Mirek1
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14.03.2010, 11:40:50 »

Zdravím odborníky na Avast a potřebuji radu. Už skoro rok používám na W XP Avast 4 Free, s kterým nebyly žádné problémy a dobře plnil svoji funkci. Včera mi po spuštění PC nabídl Avast aktualizaci na verzi 5, kterou jsem asi „unáhleně“ provedl a od té doby mi nechce pracovat „Mailový štít“. K příjmu emailů používám Microsoft Outlook ze sady Office 2000 a nyní mi při jeho spuštění místo probliknutí spuštění štítu ukazuje okno s hláškou: „…Alwil Software/Avast4/ashOutXt.dll nelze načíst …“ Nejprve jsem se pokusil opravit celý M.Outlook , potom se pokusil odinstalčním nástrojem odstranit zbytky Avast 4, vyčistil registry a nakonec udělal čistou instalaci Avast 5. Nic se neopravilo a Outlook pořád vyhazuje hlášku a hledá nějakou knihovnu z verze 4. Poradí prosím někdo co s tím?
To už je automatická aktualizace?4.8-5 ? ještě se ke mě nedostala..
Zaznamenáno
chocholo
Neprogramátor
Avast tým
suprák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: 18.03.2010, 09:19:16 »

Nabídka upgrade je mezi uživatele rozprostřena v čase, protože je pro nás technicky nemožné doručit 40MB update všem uživatelům najednou.
Zaznamenáno

Sen minä sanon jotta purra pittää ei mua niin voan nielasta.
chocholo
Neprogramátor
Avast tým
suprák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: 19.03.2010, 06:21:56 »

K možnému řešení problému, zkuste najít a smazat soubor extend.dat, měl by být někde ve vaších documents and settings. Je to cache nastavení Outlooku, která někdy není včas přegenerovaná. Po smazání tohoto souboru a spuštění Outlooku se extend.dat vytvoří znovu, správný. Poté přeinstalujte avast!.
Zaznamenáno

Sen minä sanon jotta purra pittää ei mua niin voan nielasta.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.061 sekund, 20 dotazů.