Taky mi zlobí aktualizace
Tohle mi také dělal avast! 5 Pro. Jednou se mi dokonce stalo, že avast! řval, že je prošlá VPS. Tak jsem to aktualizoval a když bylo "aktualizováno", tak jsem se vrázil do menu a tam pořád CHRÁNĚN, ALE pořád tam byl vykřičník u položky VPS, že je stará - a veskutečnosti stará byla. Aktualizace se nevydařila. Ale druhý den to bylo v pořádku, ale avast! po dvou(možná po třech?) dnech nenabíhal, tak jsem se naštval a s avastem 5 prozatím bude šmitec. Tak jsem downgradoval na avast! 4 (Pro). S tím jsem byl vždycky na vísost spokojený.
Navíc avast! 5 se asi nemá rád s (zvukovými) ovladači C-Media, protože mi nešly systémový zvuky (například Winlogon, Chord,...). Nevím, ale na XPčkách používám zvuky z Win2k (jsou nejhezčí-prostě se mi nejvíc líbí). Zkoušel jsem dát zpět výchozí nastavení, přeinstalovat a aktualizovat ovladače. Nic nepomohlo. Tak jsem prostě downgradoval na av4.
avast! 5 je podle mého názoru spíše ještě RC
relase candidate verze, protože má ještě nějaké ty závažné mouchy.
Navíc na avstu 5 mi strašně vadí to rozhraní, především tedy ten skin. Prostě se omlouvám vývojařům avastu, ale opravdu se nepovedl. Je to takové papuškování konkurence (Norton, NOD a dalších). avast! býval jiný, lepší než konkurence. Byl originální a nepapouškoval konkurenci. Podíváte se třeba na Nortona a třeba Kasperskyho a mají prakticky stejné rozhraní. Byl jsem zvyklý na "jednoduché" tzv. Rozšířené rozhraní, kde se člověk v pohodě vyznal, mělo spoustu pokročilých funkcí.
Také v avastu5 jsem nenašel ve Standardním štítu (štítu souborového systému nebo jak se to teďkom jmenuje?) funkci Blokování operací. Nevím, třeba to nahradil behaviorální štít, ale ten nemá žádné nastavení. Třeba když se něco mazalo, přejmenovávalo nebo formátovalo, tak jsem měl přehled o těchto operacích.
Další, co mi v avastu 5 trochu chybí je tzv. PUSH aktualizace, ale to není nijak důležité jako to Blokování.
Ještě poslední - kde je ikonka "i" - VRDB. To avast! 5 už nemá?
Děkuji za odpovědi.