Diskusní fóra Avast Software
10.09.2010, 01:25:07 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: avast! pro PDA - ochrana Vašeho mobilního zařízení!!

Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: AVAST! 5 Free. Automatické aktualizace  (Přečteno 1241 krát)
koutezde
zelenáč
*

Zobrazit profil
« kdy: 19.02.2010, 10:59:06 »

Nahradil jsem Avast!4 Home Avastem!5 Free.Nefungovaly však automatické aktualizace. Aktualizovat bylo nutné ručně. Na radu support centra Avastu jsem provedl reinstalaci dle jejich návodu včetně vyčištění pomocí aswclear.exe. Po reinstalaci sice program provede automaticky první aktualizaci virové databáze, ale tím to končí. Další aktualizace je nutno dělat ručně. S Avastem!4 jsem tento problém neměl. Pracuji ve Windows XP Home Ed. Měl jste někdo podobný problém?
Zaznamenáno
Béňa
furťák

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 19.02.2010, 15:03:08 »

Zkontrolujte prosím nastavení Firewallu. Musí být povolena pro program jak odchozí, tak i příchozí komunikace.
Zaznamenáno
vasek
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28.02.2010, 10:45:14 »

taky mi to nechodí, support zatim neporadil tak, aby to zafungovalo. Mysli si nekdo ze to ma vyznam kupovat v pro verzi?
Zaznamenáno
vasek
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28.02.2010, 10:48:52 »

musim jestě zmínít, že předchozí verze 4.8 aktualizovala automaticky, 5.0 neaktualizuje ani ručně. (ani s vypnutým FW..). Asi jsem upgradoval příliš brzy.
Zaznamenáno
Béňa
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 28.02.2010, 10:57:39 »

avast! Odinstalujte pomocí aswclear.exe a projeďte počítač CCleanerem (nebo TuneUP, Advanced WindowsCare nebo jakýmkoli jiným, který čistí registry a počítač od nepotřebných souborů)
Neměl jste na počítači jiný antivir kromě avastu4? (NOD32, AVG, TrustPort, BitDefender, ...)
Zaznamenáno
vasek
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02.03.2010, 09:10:42 »

nefunguje to. antivir byl jen ten avast 4.8? vše ostatní co běželo na liště jsem povypínal. Mam XPhome SP3 vč nejnovějších záplat.
Zaznamenáno
chocholo
Neprogramátor
Avast tým
suprák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: 02.03.2010, 10:07:06 »

Muzete prosim prilozit setup.log, ktery by mel byt ve slozce setup v appdata adresari avastu?
Zaznamenáno

Sen minä sanon jotta purra pittää ei mua niin voan nielasta.
kamaraadd
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02.03.2010, 11:17:31 »

Taky mi zlobí aktualizace, co přesně znamená interval automatické aktualizace? Že se avast bude pokoušet o aktualizaci každých 60 minut od zapnutí PC? Jaké tam mám dát číslo, pokud chci, aby se pokoušel o aktualizaci jen jednou denně?
Zaznamenáno

<a> ty vo*e dneska mi NOD našel vir v AVASTU uplne ve stejnou chvili kdyz to avast našel v AVG Cheesy (lamer.cz)
Béňa
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02.03.2010, 17:06:15 »

Taky mi zlobí aktualizace
Tohle mi také dělal avast! 5 Pro. Jednou se mi dokonce stalo, že avast! řval, že je prošlá VPS. Tak jsem to aktualizoval a když bylo "aktualizováno", tak jsem se vrázil do menu a tam pořád CHRÁNĚN, ALE pořád tam byl vykřičník u položky VPS, že je stará - a veskutečnosti stará byla. Aktualizace se nevydařila. Ale druhý den to bylo v pořádku, ale avast! po dvou(možná po třech?) dnech nenabíhal, tak jsem se naštval a s avastem 5 prozatím bude šmitec. Tak jsem downgradoval na avast! 4 (Pro). S tím jsem byl vždycky na vísost spokojený.
Navíc avast! 5 se asi nemá rád s (zvukovými) ovladači C-Media, protože mi nešly systémový zvuky (například Winlogon, Chord,...). Nevím, ale na XPčkách používám zvuky z Win2k (jsou nejhezčí-prostě se mi nejvíc líbí). Zkoušel jsem dát zpět výchozí nastavení, přeinstalovat a aktualizovat ovladače. Nic nepomohlo. Tak jsem prostě downgradoval na av4.
avast! 5 je podle mého názoru spíše ještě RC relase candidate verze, protože má ještě nějaké ty závažné mouchy.
Navíc na avstu 5 mi strašně vadí to rozhraní, především tedy ten skin. Prostě se omlouvám vývojařům avastu, ale opravdu se nepovedl. Je to takové papuškování konkurence (Norton, NOD a dalších). avast! býval jiný, lepší než konkurence. Byl originální a nepapouškoval konkurenci. Podíváte se třeba na Nortona a třeba Kasperskyho a mají prakticky stejné rozhraní. Byl jsem zvyklý na "jednoduché" tzv. Rozšířené rozhraní, kde se člověk v pohodě vyznal, mělo spoustu pokročilých funkcí.
Také v avastu5 jsem nenašel ve Standardním štítu (štítu souborového systému nebo jak se to teďkom jmenuje?) funkci Blokování operací. Nevím, třeba to nahradil behaviorální štít, ale ten nemá žádné nastavení. Třeba když se něco mazalo, přejmenovávalo nebo formátovalo, tak jsem měl přehled o těchto operacích.
Další, co mi v avastu 5 trochu chybí je tzv. PUSH aktualizace, ale to není nijak důležité jako to Blokování.
Ještě poslední - kde je ikonka "i" - VRDB. To avast! 5 už nemá?
Děkuji za odpovědi.
Zaznamenáno
kamaraadd
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 03.03.2010, 00:11:40 »

Zvuky Win - pro mě zbytečnost.
Rozhraní - jako u každé změny jsou dva tábory - líbí a nelíbí, ale je o pouze o zvyku.
Ikonka VRDB - nikdy sem jí nijak nehlídal, navíc sm nikdy nic neléčil, ale rovnou mazal, takže to aspoň nepřekáží u hodin
Ty další fce - s nastavením sem si vždycky hrál, ale to co zmiňuješ mi vážně nijak nechybí.

Toť asi vše Wink

Předpokládam, že očekáváš odpověď od někoho z avastu, ale nemohl sem si pomoci, musl sem to sem napsat.
Zaznamenáno

<a> ty vo*e dneska mi NOD našel vir v AVASTU uplne ve stejnou chvili kdyz to avast našel v AVG Cheesy (lamer.cz)
Béňa
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 03.03.2010, 07:50:05 »

Kamaraadd: To je v přídku. Každý máme vlastní názor. K těm zvukům - mě to zas tak zásadně nevadilo. Rozhraní - ano, každý máme svůj vkus. Nejvíc mě prostě chybí to blokování. Třeba v KPF - tam mám nastavený, když se něco spouští, když aplikace spouští jinou aplikaci a když byla aplikace od posledního spuštění změněna, tak se mi to vždycky ptá. Prostě si na to potrpím.
Zaznamenáno
vasek
zelenáč
*

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 11.03.2010, 15:21:17 »

vyřešeno, konflikt byl i s vypnutým FW-byl třeba odinstalovat
Zaznamenáno
Béňa
furťák

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 11.03.2010, 21:09:17 »

vyřešeno, konflikt byl i s vypnutým FW-byl třeba odinstalovat
Nezapomeňte ale nainstalovat jiný firewall!
Nejkvalitnější firewally: COMODO Firewall, Sunbelt (Kerio) Personal Firewall nebo PC Tools Personal Firewall - všechny 3 jsou zadarmo (ale instalujte pouze jeden firewall!).
Nejméně kvalitní firewally: AVG Internet Security, ESET Smart Security, G Data Internet Security a další tzv. komplexní balíčky včetně avast! Internet Security (bohužel Sad ) snad s vyjímkou Kasperskyho mají mizerný firewall. Kaspersky má spíše průměrný.
avast! má velmi kvalitní antivir, ale mizerný firewall (bohužel to musím říct, sice mě to mrzí, čekal jsem že avast! se nebude "opičit" po konkurenci) a proto jsem odložil nákup IS a koupil AV PRO a doplnil KPF (Kerio Personal Firewall).
To samé platí o společnost, které začaly s výrobou firewallů (Comodo, Sunbelt a další) - jejich antiviry stojí za starou belu, obzvlášť antivir od Sunbeltu - samý fal. poplach, mizerná detekce a další vážné problémy.
Přeji hodně úspěchu.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.084 sekund, 19 dotazů.