|
Halfspider
|
 |
« kdy: 06.02.2010, 16:46:21 » |
|
Dobrý den, tak jsem si chtěl dát avast!5 a mám takový menší problém. Po spuštění instalace vše proběhlo v pořádku až do konce, kdy se objevilo okno o dokončování instalace a nic se nedělo. Pomohl až restart. Avast pak najel v pořádku a i fungoval. Další problém nastal při aktualizaci virové databáze, ta se stáhla, ale neaktualizovala. Celý komp mi zatuhl a pomohl opět až restart, kdy se databáze aktualizovala. Tak jsem ho odinstaloval a dal opět verzi 4.8, nevíte čím by to mohlo být, že se nic nedokončilo správně a jak to odstranit? Díky za rady.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Béňa
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 06.02.2010, 18:01:04 » |
|
Kamarádovi se toto také stalo při instalaci při av5. Vrátil se k av4 a za několik dní to zkusil ještě jednou(za mé asistence  ), upgradovat pomocí českého instalačního balíčku → http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free_cze.exe, v případě Pro je to soubor setup_av_pro_cze.exe, IS je to soubor setup_ais_cze.exe Pomohlo to, jemu avast! 5 běží jak má. Ještě mě napadá, neblokuje fw komunikaci? Jinak mě nic nenapadá, snad něco odborníci z Alwilu vymyslí  PS: Jednalo se o upgrade z av4 Home na av5 Free.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Halfspider
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 06.02.2010, 18:17:38 » |
|
Upgrade jsem nezkoušel. Byla to čistá instalace a při ní nebyl spuštěn žádný firewall ani antispyware program. Zkoušel jsem jak českou verzi, tak multilanguage a to na dvou PC. Pokaždé se program choval stejně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Béňa
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 06.02.2010, 18:20:43 » |
|
Je nastavená vyjímka ve Windowsáckým firewallu? Jinak nevím, tohle téma je hold na mě silný kafe.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Béňa
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 06.02.2010, 18:29:39 » |
|
Ještě mě napadlo, použít mezinárodní fórum a tam se zeptat, pokud tady to naše Československé fórum nepomůže.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Halfspider
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 06.02.2010, 18:35:07 » |
|
No, právě na mě taky, tak se ptám  Jinak eng neumím, tak budu spoléhat na české forum a když nikdo nepomůže, tak zůstanu u verze 4.8 dokud to půjde a pak se uvidí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Béňa
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 06.02.2010, 19:28:23 » |
|
Můžeš zkusit překladač http://www.bing.com/translate ale to je "pouze" strojový překlad, nicméně já pokud něco potřebuji přeložit, tak překládá docela hezky, ikdyž se taky stane, že člověk rozumí pouze významu textu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
igor
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 06.02.2010, 20:08:22 » |
|
Problém by měl být odstraněn v poslední aktualizaci virové databáze.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Halfspider
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 07.02.2010, 06:42:29 » |
|
Díky. Zkusím a dám vědět jak to dopadlo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Halfspider
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 07.02.2010, 09:05:35 » |
|
Tak nakonec jsem přeinstaloval celý systém a už to jede. Nevím kde byla chyba.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Cekalova
zelenáč
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 08.02.2010, 08:16:10 » |
|
Po upozornění, že si mám obnovit registraci do 1.3. jsem ji obnovila a stáhla si novou verzi Avast!5. Ale klíč, který jsem v mailu dostala nelze nikam vložit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Béňa
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 08.02.2010, 21:12:40 » |
|
Klíč vložíte tak, že kliknete pravým tlačítkem na oranžové "a" a kliknete na Informace o registraci. Tam už je vše jednoduché.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Bohumil Landa
zelenáč
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 12.02.2010, 17:34:34 » |
|
Bratrovi se tohle stalo taky. Pak vyčistil PC TuneUP a nainstaloval. Potíž je v tom, že Avast 4.8, i když je výborný, má dost potíží při odinstalaci a vypadá to, že z něj něco zbývá. Já jsem přímo upgradoval na 5.0 a bez problémů - prostě stáhnul z www.stahuj.cz a rovnou instaloval přes 4.8. A v klidu - pětka si starší verzi sama odinstalila a převzala všechna nastavení + registraci do 1.8. 2010 a všechno bez problému. Teď jen čekám, jak bude stahovat aktualizace, tam prý jsou někdy občas nepravidelné obtíže
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Halfspider
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 12.02.2010, 17:45:21 » |
|
Instalovat přes avast 4.8 jsem to taky chtěl zkusit, ale pak jsem na to nějak pozapoměl a reinstaloval zrovna celý systém.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|