Diskusní fóra Avast Software
10.09.2010, 01:35:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: avast! Server Edition - ochrana Vašeho serveru!!

Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Přeinstalace ADNM na nový server  (Přečteno 2714 krát)
HonzaJ
zelenáč
*

Zobrazit profil
« kdy: 18.12.2009, 14:09:11 »

Přeinstaloval jsen ADNM na nový server.
Když se stanice nepřihlásily k novému ADNM zkusil jsem:
1) do DNS dát alias AVASTSM na nový server, nepomohlo
2) zkusil jsem znovu nainstalovat AVAST pomocí nového serveru, nepomohlo
3) chtěl jsem změnit záznam v Avast4.ini a proto jsem zastavil servisy na novém serveru,
ale systém hlásil že nemám práva na zápis do složky DATA.
Jediný proces který zůstal aktivní je "aswDisp.exe" který nejde killnout.
Mám práva doménového i lokálního administrátora.

Honza
Zaznamenáno
Jan Nabelek
suprák

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 18.12.2009, 23:38:06 »

3) chtěl jsem změnit záznam v Avast4.ini a proto jsem zastavil servisy na novém serveru,
A v Avast4.ini je položka ServerAddress nasměrovaná na starý AMS server? Pro změnu by měl sloužit prográmek AswChAMS.exe
Citace: HonzaJ
ale systém hlásil že nemám práva na zápis do složky DATA.
Jediný proces který zůstal aktivní je "aswDisp.exe" který nejde killnout.
Mám práva doménového i lokálního administrátora.
zvláštní, zkusil bych spustit CHDSK C: /F a při rebooru nechal zkontrolovat disk. Potom bych se znova podíval na NTFS práva.
Zaznamenáno
vasut
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16.03.2010, 11:05:34 »

Ahoj,
tenhle problém jsem už řešil, dokud nebyly v klientech ADNM implementovány sebeobranné mechanismy. Nerozumím, proč jsou implementovány v klientech, u Avast Prof.. tam to chápu.
Problém je v tom, že Avast používá sebeobranné mechanismy a nedovolí jakoukoliv změnu v ini souborech, nedej bože zastavit Vámi zmiňovaný proces. Proto v lokální síti mám tuto proprietu vypnutou, pro mě zátěž a práce navíc. Potom si stačí napsat skript pro přepsání AMS adresy serveru na jinou IP v ini souboru a výmaz klíčů v registrech. Bude-li zájem, mohu dodat.

Jako další problém bych viděl problém s licencí. Opakovaně se mi stávalo, že pokud PC nebylo v síti více než 21 dnů a mezitím došlo ke změně AMS serveru, klient si adresu nenalízl, protože mu vypršela licence a nešlo s tím hnou. Ačkoliv tvůrci programu tvrdí, že s tím problém není, já jej měl. Pak stačí po aplikace skriptu (nebo přímo do něj vložit restart služby avast Net agent) a přímo si zkontrolovat, zda-li PC chodí.
Jako poslední možnost je napsat skript a vložit do politiky, který zabezpečí distribuci souboru "license.dat" na ostatní PC v síti a pak už problém není, ale tahle možnost se mi moc nelíbila..

S pozdravem Miki.
Zaznamenáno
igor
ALWIL team
Moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 16.03.2010, 13:38:17 »

tenhle problém jsem už řešil, dokud nebyly v klientech ADNM implementovány sebeobranné mechanismy. Nerozumím, proč jsou implementovány v klientech, u Avast Prof.. tam to chápu.

Ehm... že by z úplně stejného důvodu (jako u avast! Professional) - tj. jako obrana proti dosud nedetekovaným virům?

Problém je v tom, že Avast používá sebeobranné mechanismy a nedovolí jakoukoliv změnu v ini souborech, nedej bože zastavit Vámi zmiňovaný proces. Proto v lokální síti mám tuto proprietu vypnutou, pro mě zátěž a práce navíc. Potom si stačí napsat skript pro přepsání AMS adresy serveru na jinou IP v ini souboru a výmaz klíčů v registrech. Bude-li zájem, mohu dodat.

Sebeobranné mechanismy je možné přes ADNM vypnout či zapnout (a také změnit avast4.ini) - ovšem předpokládám, že by bylo nutné to udělat předem (před tou reinstalací).
Zaznamenáno
vasut
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16.03.2010, 15:48:30 »

Ano, přesně tak. Když se mi tenhle problém vyskytl poprvé a já nevěděl co stím, protože sebeobranné mechanismy mi nic nedovolily (editace ini souborů) hlavně pomocí skriptu. Pak byla nutnost je vypnout.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.069 sekund, 19 dotazů.