Diskusní fóra Avast Software
03.09.2010, 00:14:41 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: zeptejte se na cokoli o programu avast!

Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Služba avsat! NetAgent tuhne ...  (Přečteno 11999 krát)
Richard
mazák

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« kdy: 27.01.2005, 14:45:52 »

Dobrý den,

Nainstaloval jsem Avast NetClienta zkušebně na 20 počítačů a 10 méně kritických serverů. Moc se mi to líbí, akorát mi u 3 počítačů a jednoho serveru tuhne služba avast! NetAgent. A to tak, že ani nejde zastavit, abych ji zrestartoval. Nejde ani sestřelit proces AvAgent s tím, že byl odepřen přístup. Stroj musí být restartován, což není plně optimální. Co s tím mohu dělat?

Děkuji za odpověď

Richard
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: 28.01.2005, 08:14:15 »

Nejde nahodou o Windows 2000 stroje s nainstalovanym plnym Outlookem?

Jinak, "tuhnuti" znamena presne co? Resp. jak zjistujete, ze sluzba je "tuha" (kdyz nema zadne GUI). A toto se stane hned po bootu, nebo po delsi dobe prace pocitace?
Zaznamenáno
Richard
mazák

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28.01.2005, 08:44:55 »

Vytuhnutí je pojem, pod který řádím to, že služba je zapnutá, ale k ADNM serveru se mi nepřipojuje, tudíž neaktualizuje údaje. Počítač je po stanovené době označen šedou obrazovkou. Službu nelze restartovat.

Jedná se skutečně o MS Windows 2000 s plným outlookem (připojen k Exchange serveru). Přehlédl jsem někde informaci, že už je problém znám?

K vytuhnutí došlo v průběhu práce počítače, asi hodinu po instalaci, pravdou ale je, že teď už nepomůže ani restart počítače a služba se k serveru prostě nepřipojí.
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 28.01.2005, 09:23:40 »

Potreboval bych obsah adresare <avast>\data\log z jednoho takoveho pocitace (idealne zazipovany poslat na muj mail).

Diky.
Zaznamenáno
kmib
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07.04.2005, 08:58:16 »

Mohl bych se zeptat zda a jak je tento problém vyřešen ? - stává se mi to totiž také.

Počítače se po určité době odpojí od serveru - v seznamu počítačů zůstane šedá ikona.
Služba avast! NetAgent se nedá normálně zastavit - pouze sestřelit pomocí process exploreru od sysinternals.
Pokud tuto službu potom znovu spustím tak se připojí k serveru a vše se zdá být v pořádku.

Avast: NetClient 4.6.324.0

PS: není to jen jedno PC -  skoro mi přijde že se po síti domluví která PC budou odpojená a která připojená - v seznamu vždy zůstane nějaké PC jako aktivní - pokaždé jiné  Wink
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: 07.04.2005, 09:36:37 »

Zajimave.

Mohl byste prosim udelat nasledujici? (na stroji, na kterem je zrovna tento problem nasimulovany):

1. stahnete program http://cat.asw.cz/~vlk/userdump.exe
2. spustte jej s nasledujicimi parametry

userdump.exe avagent.exe c:\avagent.dmp

3. Predchozi krok vytvori soubor c:\avagent.dmp. Ten prosim zazipujte, a nejak mi jej doructe (muze byt velky, takze mail neni uplne idealni; nejlepsi je vystavit jej na nejaky web server, pripadne se muzeme domluvit na pristup na nas ftp server).

Diky.
Zaznamenáno
Richard
mazák

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 07.04.2005, 11:08:59 »

Dobrý den.

Mé zkušenosti s novou verzí jsou dnes někde trochu jinde. Mně už (stále testuji, tak pouze zatím) stanice ani servery netuhnou ... až na drobné vyjímky vyskystující se hned po instalaci. Pak důvod hledám v Event logu a většinou se jedná např. o problémy ODBC, nebo o problém s porty řešitelný odmazáním hodnoty ClientsListenPortAddress v registrech stroje.

Pravdou ale je, že jsem se rozhodl jít cestou odinstalace starého produktu, odstranění složky s dosavadním Avastem, odstranění Alwilu z registrů a teprve potom instalací nové verze. Důvodem je především změna portu, kde management naslouchá a kde jsem měl z počátku problémy.

Sleduji dál, zatím jsem ale spokojen.

Richard
Zaznamenáno
kmib
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 07.04.2005, 11:31:46 »

tak jsem to provedl - ke stazeni by to melo byt tady:
http://allplan.fa.vslib.cz/avagent.zip

po restartu se tento pocitac zase pripojil k serveru - mam udelat ten dump i ted ?
a pak az se zase odpoji ?

dekuji.

2Richard: dekuji - vyzkousim a uvidime Smiley
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 kdy: 07.04.2005, 13:01:49 »

Diky za soubor, je opravdu zajimavy... jeste bych se zeptal: na nejakem stroji s WinXP vam to nedela?

Ptam se proto, ze ve WinXP je vyrazne vylepsena podpora debuggingu, a proto by byl dump z takoveho stroje jeste vyrazne cennejsi...

Jinak dump ze situace, kdy vse funguje dobre nepotrebuji  Smiley

Diky.
Zaznamenáno
kmib
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 07.04.2005, 13:38:30 »

neni zac Smiley
( by mne zajimalo co vsechno se da z toho souboru zjistit  Grin )

bohuzel v soucasne dobe nemam zadny stroj s wxp - takze dumpem nemohu slouzit  Sad

ok - taky jsem si to myslel - ale co kdyby Smiley)

dekuji.
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: 07.04.2005, 14:01:31 »

Skoda. Wink

Jeste by me zajimalo tedy vic informaci o tom chovani na Win2K. Takze: po restartu je vse OK, pak jeste nejakou dobu OK (?), a nasledne z niceho nic prestane komunikovat?

Jinak - bylo by mozne vygenerovat podobny dump jeste jednou (treba na jinem pocitaci, na kterem se to deje), opet v momente kdy urcite nekomunikuje - abychom overili, ze je to locknute na stejnem miste...?

Z toho prvniho dumpu je videt, ze to vlakno ceka na jednom miste, ale to muze byt nahoda (chci rict, kdyby se dump vygeneroval o vterinu pozdeji, mozna by to cekalo jinde (nebo delalo uplne neco jineho))...

Diky
Zaznamenáno
kmib
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 07.04.2005, 14:13:59 »

Presne tak to funguje Smiley - po restartu (spis te sluzby nez PC) to normalne nabehne a po urcite dobe (v radu hodin az dnu) to prestane komunikovat. V logach nic napsano neni.

Na te same adrese jsem dal dump z jineho stroje.

http://allplan.fa.vslib.cz/avagent.zip

dekuji.
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: 07.04.2005, 19:00:32 »

Dobry den,

mohl byste prosim vyzkouset nasledujici patch?

Jak jej nainstalovat:

1. ukoncete vsechny bezici programy (zejm. ty, ktere pouzivaji IE engine, nebot do nich se nahrava ScriptBlocker)

2. V Task Manageru -> Processes zabijte vsechny procesy nalezejici avastu, tj. zejm. aswServ.exe, aswDisp.exe, aswWebSv.exe, aswMaiSv.exe, aswUpdSv.exe, AvAgent.exe

3. Stahnete soubor http://cat.asw.cz/misc/aavm4.zip a jeho obsah (oba soubory) rozbalte do adresare s avastem (starou verzi souboru aavm4.dll nechte prepsat)

4. Restartujte pocitac (nebo vsechny komponenty, co jsme pozabijeli v bode 2. - ale to je mozna az prilis prace Smiley).

Pokud to nezabere, potreboval bych jeste jeden dump.

Omlouvam se, ze je s tim tolik prace - tohle byl opravdu zajimavy problem (nuance v casovani). Mimochodem, neni to viceprocesorovy stroj?

Diky
« Poslední změna: 07.04.2005, 19:03:00 od Vlk » Zaznamenáno
kmib
bažant
**

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 08.04.2005, 08:36:59 »

Dobry den,
patch odzkousim a dam vedet.

Ta prace s tim nevadi - hlavne jestli to pomuze mne, vam i vsem ostatnim  Smiley

viceprocesorovy stroj to neni (prvni soubor byl z PII/300MHz, druhy z AMD XP200+)

Dekuji.

PS: nemuze byt nejaky problem v tom ze normalni uzivatel ma zakazany pristup k ie? - system a administrator samozrejme prava maji.
Zaznamenáno
Vlk
Globální moderátor
furťák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: 08.04.2005, 15:45:22 »

Diky. Nejake novinky...? Smiley
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.129 sekund, 16 dotazů.